بی اعتمادی هنرمندان جوان به خانه موسیقی/ذوق موسیقی به بیراهه رفته است

بی اعتمادی هنرمندان جوان به خانه موسیقی/ذوق موسیقی به بیراهه رفته است ساکت با بیان اینکه موسیقی گیلان تفاوتی با موسیقی ملی ایران ندارد گفت: هنرمندان جوان اعتمادی به خانه موسیقی ندارند، به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «کیوان ساکت» امروز(یکشنبه،۱۲ اسفند) در حاشیه آیین رونمایی از کتاب «غزل باران» در جمع اصحاب رسانه
بی اعتمادی هنرمندان جوان به خانه موسیقی/ذوق موسیقی به بیراهه رفته است
ساکت با بیان اینکه موسیقی گیلان تفاوتی با موسیقی ملی ایران ندارد گفت: هنرمندان جوان اعتمادی به خانه موسیقی ندارند،
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «کیوان ساکت» امروز(یکشنبه،۱۲ اسفند) در حاشیه آیین رونمایی از کتاب «غزل باران» در جمع اصحاب رسانه با اشاره به تاسیس بنیاد وزیری در گیلان گفت: بنیاد وزیری در سال ۵۶ با حضور جمعی از بزرگان فرهنگ و هنر کشور تشکیل که بعد از چندین سال وقفه بعد از انقلاب، با تغییر اساسنامه و هیئت امناء امروز شاهد فعالیت مجدد آن هستیم.
دبیر بنیاد وزیری با تاکید بر ضرورت بازآفرینی آثار استاد وزیری شامل دست نوشتهها، نامهها و نتهای موسیقی افزود: بنیاد وزیری ادامه دهنده موسیقی وزیری است و استعدادیابی، آموزش موسیقی، تشویق جوانان و برگزاری کلاسها و اشاعه و معرفی موسیقی ایرانی از اهداف بنیاد وزیری است.
وی با بیان اینکه استاد وزیری تمام دارایی خود را وقف بنیاد کرد اظهار داشت: وی مردی وطن پرست، آزاداندیش و پرتلاش بود و خدماتش به فرهنگ و هنر کشور بسیار است.
ساکت با تاکید اینکه بنیاد وزیری میتواند حرکتی فرهنگی و تاثیر گذار در کشور باشد عنوان کرد: هدف بنیاد وزیری تشکیل یک شعبه در تمام شهرهای ایران است تا بتواند اهداف فرهنگی استاد وزیری را دنبال کرده و موجب اعتلای فرهنگ و هنر کشور شود.
* موسیقی ایران سنتی نیست
این پیشسکوت عرصه موسیقی با بیان اینکه اشاعه موسیقی باید با خلق هنری و ارتقاء ذائقه هنری همراه باشد تاکیدکرد: هیچ چیز جز یک هنر واقعی مبتنی بر زیبایی، عشق و صلح نمیتواند نجاتبخش انسان باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه موسیقی ایران سنتی نیست، حتی سازهای ما نیز سنتی نیستند، گفت: موسیقی ما موسیقی نواحی است و موسیقی ملی ما برگرفته از تمام آهنگها، نواها و نغمههای اقوام ایرانی است.
ساکت موسیقی ایرانی را ملی دانست و ابراز کرد: دستگاه شور از مقامهای اصلی موسیقی است که قالب موسیقی استانهای گیلان و خراسان در این دستگاه نواخته میشود و آنچه که موسیقی گیلان را متمایز میکند شعرها و کلامی است که با لهجه و گویش خاصی خوانده میشود.
این پیشکسوت عرصه موسیقی ادامه داد: موسیقی گیلان تفاوتی با موسیقی ملی نداشته و در واقع موسیقی گیلانی از دل موسیقی ایران برخاسته است.
وی بر حمایت از موسیقی نواحی تاکید کرد و گفت: در کشوری زندگی میکنیم که هفت قوم با هفت فرهنگ در آن زندگی میکنند و باید حمایتها به گونهای باشد که موسیقی نواحی مورد تشویق قرار گرفته و ترویج یابد.
*ذوق موسیقی به بیراهه رفته است
ساکت با تاکید بر اینکه امروز ذوق موسیقی به بیراهه رفته است افزود: موسیقی که دارای هماهنگی واژهها با معنای شعر و موسیقی نباشد در حافظه تاریخی و عاطفی مردم ماندگار نخواهد شد.
وی با ابراز تاسف از اینکه موسیقی امروز بسیاری از پارامترهای اصلی را ندارد خاطرنشان ساخت: جوانان امروزی موسیقی خوب ایرانی را کمتر شنیده و تا زمانی که انسان موسیقی اصیل را لمس نکند نمیتواند به باورهای درست در موسیقی دست یابد.
ساکت موسیقی را پدیدهای اجتماعی اعلام و با بیان اینکه موسیقی نمیتواند از اجتماع دور باشد گفت: متاسفانه تمام زیر ساختهای کشور بیمار بوده و شاهد آسیبهای اجتماعی بسیاری در دل جامعه هستیم، در چنین فضایی نمیتوان انتظار سرایش شعر فاخر داشت پس ترانههای نامناسب در جامعه رواج مییابد.
*نامحرم وارد حریم موسیقی ایران شده است
وی با انتقاد از خانه موسیقی کشور تاکید کرد: تاکنون این خانه هیچ اقدامی در راستای احیای موسیقی ملی و نواحی انجام نداده و موج نارضایتی و بیاعتمادی هنرمندان را به وجود آورده است.
این استاد موسیقی با بیان اینکه هنرمندان جوان اعتمادی به خانه موسیقی ندارند، گفت: در چنین شرایطی بنیاد وزیری میتواند کمک حال موسیقی کشور بوده و او را در دریای مواج و طوفانی مصون نگه دارد.
برچسب ها :بنیاد وزیری ، کیوان ساکت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0