کد خبر : 940
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۶

🔴محمدرضا عابدی محزون،مشاور مدیر کل ورزش و جوانان گیلان؛موضوع فقر حرکتی و پایین بودن فعالیت ورزشی بین شهروندان باید با فرهنگ سازی حل شود.

🔴محمدرضا عابدی محزون،مشاور مدیر کل ورزش و جوانان گیلان؛موضوع فقر حرکتی و پایین بودن فعالیت ورزشی بین شهروندان باید با فرهنگ سازی حل شود.

در سال های اخیر یکی از مهمترین مطالبات مردم در عرصه ورزش از مسئولین بحث افزایش سرانه فضای ورزشی در شهرستان رشت بوده است. اما متاسفانه علارغم همه تلاشهایی که در این زمینه برای توسعه و گسترش فضاهای ورزشی توسط مسئولین انجام شده،بازهم همچنان کلانشهر رشت در این زمینه در جایگاه مناسبی قرار ندارد. در

در سال های اخیر یکی از مهمترین مطالبات مردم در عرصه ورزش از مسئولین بحث افزایش سرانه فضای ورزشی در شهرستان رشت بوده است. اما متاسفانه علارغم همه تلاشهایی که در این زمینه برای توسعه و گسترش فضاهای ورزشی توسط مسئولین انجام شده،بازهم همچنان کلانشهر رشت در این زمینه در جایگاه مناسبی قرار ندارد. در خصوص چرایی این زمینه با «محمد رضا عابدي محزون» مشاور مدیر کل ورزش و جوانان گیلان گفت و گویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

🔷فکر می کنید علت کمبود سرانه فضای ورزشی در کلانشهر رشت چیست؟

کمبود سرانه ورزشی موضوعی است که در همه کلانشهر ها مطرح است. این موضوع فقط مختص شهر رشت نیست. علت آن هم به تراکم جمعیتی که در کلانشهر ها وجود دارد وابسته است. کلانشهر رشت هم از  این قاعده مستنثنی نیست. در حال حاضر مجموع سرانه فضای ورزشی شهرستان رشت اعم از وزرات ورزش و جوانان،بخش های خصوصی و سایر ارگان ها در حدود نيم متر مربع است. متاسفانه سرانه ورزشی شهرستان رشت از دیگر شهرهای استان هم پایین تر است. در صورتی که شهر رشت که مرکز استان گیلان است باید مطابق با سرانه هدف وزارت ورزش و جوانان از١/٢ متر مربع سرانه فضای ورزشی برای هر نفر برخوردار باشد. از طرفی دیگر میانگین سرانه ورزشی استان نیز نزديك به ٠/٨ متر مربع است. البته شهرهایی مثل صومعه سرا، بندرانزلی و سیاهکل هم در استان داریم که سرانه ورزشی آنان از سرانه هدف هم بالاتر است.

🔷برای بهبود وضعیت سرانه ورزشی استان چه راه کارهایی وجود دارد؟

شهرستان رشت در بحث سرانه فضای ورزشی محروم است. در بخش افزايش سهم سرانه ورزشي بخش خصوصي و جذب سرمايه گذار مشوق هايي از سوي وزارت ورزش و جوانان مانند مشاركت بخش غيردولتي در تكميل پروژه‌هاي نيمه تمام بر اساس ماده ٢٧ قانون الحاق، اعطاء تسهيلات بانكي جهت احداث و تجهيز باشگاه ورزشي، اجاره زمين براي احداث باشگاه ورزشي، معرفي بخش خصوصي و تعاوني متقاضي احداث  به وزارت جهاد كشاورزي براي واگذاري زمين و معرفي به كارگروه اشتغال استان جهت دريافت تسهيلات با بهره پايين براي ايجاد باشگاه ورزشي پيش بيني شده است. همچنین در بخش دولتي نيز با تصويب ٢٧ صدم ٩ درصد درامد هاي ماليات ارزش افزوده اعتبارات بسيار مناسبي در سطح ملي و استاني براي توسعه زيرساخت هاي ورزشي در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده است كه بنظر مي رسد كمك قابل توجهي در افزايش سرانه ورزشي طي سال هاي برنامه ششم خواهد بود. البته من فکر می کنم نهادهایی مثل شهرداری نيز بر اساس بند ٢١ ماده ٥٥ قانون شهرداريها هم باید در زمینه گسترش و توسعه فضاهای ورزشی بیشتر وارد عمل شوند كه البته در سالهاي اخير توجه بيشتري به اين مقوله شده است. همچنین موضوع مهم تری که در حوزه ورزش مطرح است و اهمیت آن شاید به مراتب خیلی بالاتر از کمبود سرانه ورزشی باشد، موضوع فقر حركتي و پایین بودن فعالیت ورزشی بین شهروندان است. چون همانطور که می دانیم در شهر فضاهای عمومی مثل پارک ها هم برای ورزش وجود دارد، که باید با فرهنگ سازی مردم عزیز را به سمت ورزش سوق دهیم.
به نظر من ورزش اساساً موضوعی بین بخشی است و موفقیت در حوزه ورزش، مرهون هماهنگی نهادها و سازمان های مرتبط با ورزش بویژه نهادهای آموزشی، باشگاه ها و شهرداری ها است و یکی از مهمترین وظایف شهرداری ها تسهیل گری و رفع موانع بمنظور افزايش فعالیت بدنی شهروندان با محوریت محلات است.بنابراین شهرداری ها به واسطه برخورداری از پیوندهای مردمی و ساختارهای خرد محلی، بهترین نهادها برای پیاده سازی طرح های توسعه ورزش همگانی با رویکرد سلامت محور هستند و از این رو برقراری ارتباط با این نهادها بمنظور توسعه فعاليت هاي ورزشي از اهمیت بسزایي برخوردار است./همشهری

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.