رامین مهمانپرست کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس؛
ضرورت ورود دیپلماسی اقتصادی به گیلان
به گزارش پایگاه خبری گیل ابراز؛ نشست خبری رامین مهمان پرست سخنگوی اسبق وزارت خارجه و نامزد انتخابات مجلس حوزه انتخابیه رشت و خمام برگزار شد.
رامین مهمانپرست، در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به ضرورت ورود دیپلماسی اقتصادی به گیلان و تشریح این مساله گفت: دیپلماسی اقتصادی، به معنی اولویت یافتن موضوعات اقتصادی در سیاست خارجی و بالطبع یکی از ابزارهای مهم در پیشبرد اهداف بلندمدت رشد و توسعه اقتصادی کشورها به حساب می آید.
وی افزود: در استان گیلان با اتکا به ویژگی های ممتاز جغرافیایی، منابع سرشار طبیعی و نیروی جوان و تحصیل کرده، ما باید به دنبال بهره گیری بیشتر از امکانات و ظرفیت های داخلی در عرصه تعاملات اقتصادی با استفاده از ابزارهای سیاست خارجی باشیم. به همین دلیل، موضوع دیپلماسی اقتصادی و استفاده از ابزارها و ظرفیت های سیاست خارجی برای پیشبرد اهداف توسعه ملی باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد و در برنامه های توسعه و اسناد کلان راهبردی کشور نیز انعکاس پیدا کند.
وی درباره کاربرد دیپلماسی اقتصادی در گیلان گفت: ما باید در گام نخست بررسی نمایم در گیلان در چه زمینههای اقتصادی میخواهیم فعالیت داشته باشیم؟ چه چالشها و نیازهایی در این بخش پیش روی ماست و چه کشورها و چه شرکتهایی میتوانند در این خصوص نیاز ما را برطرف کنند.
سخنگوی سابق وزارت امور خارجه، در ادامه به مشکلات کشاورزان گیلان اشاره و گفت:تجربیات سفارت در کشور تایلند نشان میدهد که حمایت از کشاورز در دولتها باعث انسجام بخشی،بخش اقتصادی و افزایش توان کشاورزی برای تولید میشود حتی اگر دولت در زمانهایی مجبور به اعطای یارانههایی جهت جبران بخشهای صادراتی شود در واقع اینگونه انسجام بخشی در اقتصاد هر کشور باعث رضایتمندی بوده و ضررها در قسمتهای دیگر جبران خواهد شد.
مهمانپرست، در این نشست خبری با تاکید بر اینکه اختلافات داخلی به امنیت ملی کشور ضربه می زند، تصریح کرد:استفاده از تجربیات کشورهای دیگر برای حل مشکلات، می تواند راهکاری برای حل مشکلات کشور باشد و در شرایط کنونی دیپلماسی اقتصادی نجات دهنده کشور است.
وی سپس به مسئله محیط زیست،رودخانههای گوهررود و زرجوب و گردشگری اشاره و در زمینه فعال شدن دیپلماسی گردشگری در استان گیلان گفت:استان گیلان با وجود داشتن پتانسیلهای فراوان از جمله طبیعت زیبا ،فرهنگ غنی و جاذبههای تفریحی فراوان قابلیتهای بسیاری در حوزهی گردشگری دارد. به همین لحاظ اگر دیپلماسی گردشگری در استان در مسیر درستی به کار گرفته شود،میتواند دستاوردهای بسیاری به لحاظ اقتصادی،اشتغالزایی و تعاملات فرهنگی به همراه داشته باشد.
مهمان پرست، مؤلفههای موثر بر توسعه دیپلماسی اقتصادی و جذب گردشگر را شرایط سیاسی،ارتباطات اقتصادی و فرهنگی برشمرد و گفت:اقدامات بسیاری در جهت جذب گردشگر باید انجام بگیرد که در این راستا میتوان به ارائه تسهیلات مربوط توسعه زیرساختهای حمل و نقل ریلی،هوایی و زمینی،تسهیلات اقامتی،تورهای گردشگری و دیگر موارد اشاره نمود.
وی افزود: مشکلات بسیار زیادی در شهر رشت وجود دارد،اما با توجه به عدم زیرساخت های مناسب در رشت ضرورت دارد تا با کمک نخبگان و نیز با تشکیل کارگروه های تخصصی نسبت به یک طرح جامع اقدام کرد.
مهمان پرست، همچنین افزود: بندر انزلی نقش مهمی در روابط اقتصادی شمال کشور با همسایگان مرزی ایفا میکند.
وی با اشاره به نقش تاریخی ایران در دسترسی کشورهای منطقه به دریا آزاد افزود: ظرفیتهای بندر انزلی در بخش تجاری و اقتصادی خزر مغفول مانده است.
مهمانپرست در ادامه تصریح کرد: جایگاه مردم گیلان و شهر رشت بسیار بالاتر از آن است که در خصوص آسفالت و مشکلات اولیه سخن گفته شود.با انتخاب نمایندگان قوی باید از ظرفیتهای مغفول مانده و مطالبات بزرگ صحبت نمود و با ایجاد بسترهای لازم و سازماندهی نیروهای قوی استانی، ساختار معیوب را اصلاح نمود.
دکتر مهمانپرست در پایان در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: به نفع هیچ شخص یا گروهی کنار نخواهم رفت و بر سر قولم با مردم رشت برای ایجاد رشتی نمونه با ابعاد گوناگون خواهم ماند.
برچسب ها :دیپلماسی اقتصادی ، رامین مهمانپرست ، کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ، گیل ابراز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0